Leírás
A Hot Shrimp készítésénél az volt a fő cél, hogy egy komplex fűszeres csalit alkossunk. Hosszú évekig teszteltük a pontyokon a különféle fűszerkeverékeket. Végül megtaláltuk, amit kerestünk. Ezután fel kellett építenünk a teljes csalit. Az alapmixet tekintve kevert hallisztekből épül fel, garnélarák- és krill liszttel. A szénhidrátok megfelelő aránya is fontos szempont volt a csali optimalizálása miatt.
A vízben oldódó attraktorok is fontos szerepet töltenek be, és ezeket is hozzáadtuk a bojlihoz. Így teljes bizalommal horgászunk ezzel a bojlival a nyári hónapokban, illetve a melegebb vízekben. Különösen a nyári évszaknak megfelelően válogattuk hozzá az összes alapanyagot, ami miatt nem kell aggódnunk, hogy van-e a csaliban olyan anyag, ami nem felel meg a kritériumoknak.
Az aromaprofil meghatározása is döntő jelentőséggel bírt. Az örök klasszikus aroma sorozatunkból a garnélarákot választottuk, mivel ennek van egy karakteres húsos-rákos illata. Ez fog gyorsabban kioldódni a mixből. Az olajbázisú profil pedig egy indiai fűszerekből álló keverék, amit mi készítünk a Magyar Haltáp-nál a saját egyedi receptúránk alapján. Az olajos keverék a nyári hónapokban az erősen büdös iszapon is megállja a helyét, esélyt adva a halfogásra.
Ajánlott időszak: leginkább a nyári hónapok (május-szeptember).